Hvad kan forumteater

 

Den nødvendige afstand – så man kan se sig selv

I forumteater er der den positive afstand, der skal til, for at man kan få øje på sig selv – og dermed få øje på nye muligheder. 

Forestillingen bygger på virkelige fortællinger, som er skrevet om, sat et tvist på, så konflikten bliver lidt forstørret og det kan blive morsomt. 

Vi holder fast i det virkelighedsnære, - og men humor og omskriningen og at det er andre personer, der viser det, giver afstaden, så man kan forholde sig til noget tæt på - uden at blive stødt eller ramt på det. 

Rodwan, somalisk baggrund, Viby Gymnasium: ”Jeg blev meget optaget af det, fordi det handlede om ting, som man kender fra sin hverdag. Man finder ud af, at man måske kunne gøre det på en lidt anderledes måde”.

”Frederik er vokset op i en god dansk kultur med påskeøl og snaps til julefrokosten. Han kender bare ikke til andet og bliver utryg, når andre ikke gør det samme. Det er kulturelt at drikke” siger Peter, etnisk dansker  og pædagog. "Det er så selvfølgeligt at man drikker, så han bliver provokeret, når der er een, som ikke vil drikke."

 

D-factor ved FO-Aarhus | Fredriksgade 78 b, 8000 Århus C  | Tlf.: 60662855