Marcela Desio de Wit

Har du et motto?

Udvikling, familien, kærligheden og det spirituelle liv er vigtigt!

Hvad er din oprindelse?

Jeg er vokset op i en by på størrelse med Århus ved navn Parana i Argentina. Begge mine forældre er argentinske. Nogle af mine bedsteforældre og oldeforældre er vist italienske og spanske, og der er også to stor oldeforældre som kom fra Tyskland og Frankrig. Mit modersmål er spansk. Jeg kom til Danmark i 2002 for at blive gift med min mand.

Hvad er din identitet?

Jeg er argentiner helt igennem. Selv om jeg er rigtig glad for at være i Danmark og i det hele taget elsker Danmark og er meget taknemmelig for Danmark, føler jeg mig ikke som dansker. I mit hjerte vil jeg altid være argentinsk.

Jeg er i høj grad en verdensborger, som føler mig knyttet til noget universelt i denne verden. Jeg er uden grænser. I dag er jeg i Danmark, i morgen kunne jeg være i Kina eller Argentina, hvis det var der livet tog mig hen. Jeg reagerer på livet. Da jeg var 30 år og boede i Argentina, kunne jeg slet ikke forestille mig at jeg skulle flytte fra Argentina, bo i Danmark og være pædagog. Men så mødte jeg min mand og vi forelskede os – og så skulle jeg flytte. Det er livet. Jeg følger livet, der hvor det tager mig hen. At opleve kærlighed har været den største udvikling i mit liv.

Jeg har min egen kultur, som er en blanding af mange ting. Jeg-er-Marcela – er min vigtigste kultur. Men jeg har også oplevet mange ting i Mexico, USA, Uruguay. Jeg er en blanding af mange forskellige kulturer.

Hvad har D-factor lært dig?

I D-factor har jeg nydt meget at være sammen med de unge. Det har været fantastisk at være sammen med de unge. Et privilegium. Jeg lytter til alle de forskellige synsvinkler. Det er spændende. Det gør én frisk og klar i sig selv. Det sociale er altid en fornøjelse. I forhold til at møde kulturmøder har jeg ikke lært så meget, for det kender jeg fra mit arbejde som pædagog, og så er jeg også selv udlænding. Jeg har fået bekræftet mange ting, som jeg vidste i forvejen.

D-factor ved FO-Aarhus | Fredriksgade 78 b, 8000 Århus C  | Tlf.: 60662855