Ligia Maracu

Har du et motto?

Tomorrow is another day! 

Hvad er din oprindelse?

Jeg er født i en lille by ved nav Petrosani i bjergene i Transylvanien i Rumænien. Begge min forældre og min slægt mange generationer tilbage er rumænske, så rumænsk er selvfølgelig mit modersmål.

Jeg kom til Danmark i for ca. et år siden som international student.

Hvad er din identitet?

Jeg føler mig 100 % rumænsk både inden i og uden på. Jeg forestiller mig ikke at jeg bliver her i Dk, men regner bestemt med at bruge min uddannelse i Rumænien. Jeg er ret forankret i den rumænske kultur.

Jeg føler mig meget lille og ubetydelig i forhold til den store verden, og jeg føler mig egentlig ikke knyttet til verden som helhed. Jeg foretrækker at prøve at gøre en forskel lokalt.

Hvad har D-factor lært dig?

I D-factor har jeg lært at man aldrig skal tage en forudindfattet holdning. Ikke dømme ud fra det umiddelbare udseende eller ud fra nogle stereotype forestillinger.

Jeg er meget glad, for de mennesker der er i D-factor. Folk kan virkelig være gode venner på tværs af alder, køn, nationalitet og religion. Det har ændret mit syn på de lande, som de forskellige mennesker kommer fra. Danmark, Afghanistan, Argentina osv.. Jeg havde aldrig forestillet mig at D-factor kunne ændre mit syn på tingene så meget.

Jeg har tidligere kritiseret Danmark meget. Den måde, som vores klasse på universitetet er delt op, således at de danske studerende ikke blander sig med de internationale studerende. – Også den måde, som danskere drikker på, når de drikker så meget , og jeg syntes at de altid drak sig fulde.

Men nu ser jeg at mine dårlige erfaringer med danskere bare var undtagelser, og jeg vender det ikke mod alle danskere. SÅ jeg synes at danskere er meget rarere nu end før. D-factor har lært mig, hvordan jeg kan være mere tolerant.

Derfor er jeg meget taknemmelig for D-factor, for alle, som har været involveret i det.

D-factor ved FO-Aarhus | Fredriksgade 78 b, 8000 Århus C  | Tlf.: 60662855