Ana Borta

Har du et motto?

"Men do not allow themselves to be killed for their interests; they allow themselves to be killed for their passions." Chateaubriand

Hvad er din oprindelse?

Jeg er født i Rumænien i bjergene i Transsylvanien i en lille by ved navn Petrosan. Min familie er helt igennem rumænsk. Jeg kom til Danmark som international student og har været her i snart 2 år.

Hvad er din identitet?

På mange måder føler jeg mig knyttet til hele verden. Når noget sker i den anden del af verden, så virker det på os.

Jeg er lige nu et meget svært sted, hvor jeg ikke er sikker på min identitet. Jeg er ikke længere kun rumænsk, fordi jeg har været så længe i Danmark og har rejst meget rundt i Europa. Jeg er ved at miste min rumænske identitet, selv om jeg stadig føler mig meget forbundet til det. På skolen hedder jeg nu en dansk student og ikke en international student.

Jeg planerer at rejse til Canada for at studere der og så er jeg ikke en rumænsk studerende, men europæisk studerende. På den måde er min identitet på vej til at ændre sig. Jeg bærer forskellige kulturer i mig, men helt sikker har jeg meget rumænsk i mig.

Hvad har D-factor lært dig?

Gennem D-factor har jeg lært at være åben over for noget, der er anderledes. Jeg har lært at være mere fleksibel.

Jeg er meget glad for gruppen. Jeg har lært at vi sagtens kan være sammen, selv om vi har forskellige holdninger til ting, til Gud og andre ting. Jeg har lært noget af at arbejde med nogen, som havde en arabisk baggrund. Jeg har aldrig prøvet før at arbejde med nogen, som har en arabisk baggrund. Det har lært mig at være mere åben for den del af verden også.

D-factor ved FO-Aarhus | Fredriksgade 78 b, 8000 Århus C  | Tlf.: 60662855