Reza Wali

 
Hvad er dit motto?
Lev livet! Men med et vist ansvar.
Gør en forskel i dag, før det er for sent i morgen.

Hvor har du oprindelse?
Jeg er født i Kabul i Afghanistan i en kæmpe villa. Vi flygtede fra Afghanistan, da jeg var 6 år gammel. Da jeg var 12 år gammel, kom vi til Danmark.
Begge mine forældre er afghanske, også mine bedsteforældre, men ingen af dem bor længere i Afghanistan. Jeg har familie rundt omkring i verden.
 
Hvad er din identitet?
Jeg føler mig rig på kultur, for jeg har boet mange steder i verden. Jeg er en verdensborger. Samtidigt føler jeg mig mere dansk end afghansk, for jeg er opvokset i Danmark og har gået i dansk skole og har lært rigtig meget af de danske værdier og normer, som er i DK. Jeg føler mig hjemme her. Danmark er mit hjemland.
Jeg har et ansvar i det her land. Der har været gode vejledere omkring mig, da jeg var barn, så nu er det mit ansvar at hjælpe børn og unge, som jeg blev hjulpet.
Den dråbe, som jeg kan give i det kæmpestore hav, går ikke tabt, men bevæger sig og gør godt, og den skal nok nå vidt omkring. Der er ikke noget, som går tabt.
De normer og værdier, der er i DK af frihed, imødekommenhed, tolerance, åbentsindethed og intelligens er for mig danskhed, og ikke noget med lyst hår og frikadeller. Alle de gode sider af Danmark vil jeg gerne give videre til næste generation.
 
Hvad har du lært i D-factor?
Jeg har lært , at man ikke skal sætte folk i bås på baggrund af deres facade. Det lærte jeg især, da vi interviewede børn og unge, hvor mange var hårde på facaden. Efter nogen timers interview var de lige som alle andre. Der gemte sig et sårbart lille barn inden i de der hårde typer. Man skal ikke være bange for de hårde typer her i verden. De vil bare gerne beskytte sig. Så man skal faktisk være mere flink over for dem, der er hårde, end overfor dem, der er søde. I virkeligheden har de bare brug for kærlighed. Det er derfor at de råber. De råber bare om hjælp.
Jeg er blevet rigtig klog på mig selv, fordi jeg kan være mig selv i D-factor. Som gruppe har vi fulgt hinanden tæt.
Jeg har fundet noget som jeg ikke engang kan sætte ord på i D-factor, noget som beriger mig på en helt anden måde end alle andre steder.
D-factor ved FO-Aarhus | Fredriksgade 78 b, 8000 Århus C  | Tlf.: 60662855