Karen Nørskov

 
 
Hvad er dit motto?
Kærlighed overvinder alt!

Hvad er din oprindelse?
Jeg er født langt ude på landet på en lille halvø i Limfjorden, der hedder Boddum. Det ligger i Thy i Vestjylland. Vesterhavet er inden for rækkevidde. Naturen er fantastisk med et møde mellem fjord og hav, og så er der den hårde vestenvind. Det har helt klart betydet meget for den, som jeg er. Selv om jeg flyttede fra min hjemegn som 18 årig, og aldrig er vendt tilbage, så er jeg stadigvæk thybo og vestjyde af sind.

Hvad er din identitet?
Jeg er på een gang vestjyde og så samtidigt en verdensborger. Jeg er selvfølgelig også dansker, men det spiller en mindre rolle end at være vestjyde og verdensborger. Jeg føler et fællesskab med alle mennesker i verden, og det er ikke bare smarte ord for mig. Jeg mærker og føler lige så meget med den syrer eller afghaner, der må flygte pga krig, som med en syg eller udsat i Danmark. Jeg lever på en rund klode og derfor er jeg nabo med alle, der bor på den her planet.

Hvad har D-factor lært dig?
Rigtig meget. F.eks. har det lært mig, at jeg stadigvæk kan have fordomme om unge med anden etnisk baggrund, selv om jeg synes at jeg har arbejdet rigtig meget for at få dem væk. F.eks. gik det op for mig forleden, da vi spillede for en gruppe ”anden etniske unge” i socialt belastet miljø i Århus, at jeg stadigvæk ikke ser på dem lige så nuanceret, som hvis det var en gruppe etnisk danske unge.

Det er også gået op for mig, at jeg kan være bange for at blive set på som een, der diskriminerer pga. hudfarve og anderledes religion. Det betyder, at jeg tidligere har haft svagere grænser, når jeg stod over for en med anden etnisk baggrund, for hvad nu hvis de så mig som fremmedfjendsk? Men med øvelse er jeg blevet meget bedre til på en respektfuld måde at sætte ord på det, jeg føler og tænker, frem for at have noget usagt i mig.
D-factor ved FO-Aarhus | Fredriksgade 78 b, 8000 Århus C  | Tlf.: 60662855