Mahmoud og ”systemet”

D-factor har interviewet unge fra Gellerup og Herredsvang fra Århus, som har svært ved at komme i gang med uddannelse/job. De fortalte om deres liv, deres identitet, og hvordan de oplever mødet med de professionelle, der skal hjælpe dem i gang med uddannelse eller job.

Ud fra det har vi stykket en sjov og lærerig forestilling sammen ved navn ”Mahmoud og systemet”. Den handler om mødet mellem unge og professionelle, der skal hjælpe de unge til at komme i gang med uddannelse eller job.

D-factor tilbyder forestillingen ”Mahmoud og systemet” lige nu.  

Mahmoud på 17 år har netop afsluttet 10. klasse, men hvad skal der så ske? Det er svært på hjemmefronten, og vennerne lokker med kriminalitet.

Mahmoud er født og opvokset i Danmark, og han ser sig selv som en indvandrer og absolut ikke som dansker.

Sådan oplever han også at blive mødt, da han tager en snak med Louise, den boligsociale rådgiver, og siden hen med sagsbehandleren Michael på kommunen.

Stykket spilles i to udgaver,

 - målrettet professionelle, der skal hjælpe unge med anden etnisk baggrund end dansk. For professionelle kan forestillingen hjælpe dem til forstå situationen ud fra de unges perspektiv, og opdage at fordomme og modforestillinger begrænser kontakten. Læs mere her. ( se nedenunder)

-  målrettet unge med anden etnisk baggrund i alderen 15 – 30 år. For unge kan stykket hjælpe til, at de bliver bedre til at se, hvad de selv kan gøre for at komme styrket ud af et møde, også selv om der er foredomme. Læs mere her. (se nedenunder)

Ring evt. og hør mere ved Karen Nørkov, mobil 60662855 eller Reza Wali, mobil 28127149.

 

 
 
 
 
 
'
 
 
 
D-factor ved FO-Aarhus | Fredriksgade 78 b, 8000 Århus C  | Tlf.: 60662855