Forskelle skal være synlige

Forskelle skal være synlige

I D-factor lægger vi vægt på, at have et godt gruppefællesskab, på trods af at vi er forskellige.  Vi gør vores bedste for ikke at gemme kulturelle og religiøse forskelle væk, men tvært imod give plads til at de er der. Også når vi spiller. På den måde signalere vi at fællesskab er absolut en mulighed på tværs af ”dem og os”. Som gruppe vil vi gerne være rollemodel for den forandring, som vi gerne vil formidle til andre unge.

Integration bliver oftest gjort til assimilation. Mange unge med anden etnisk baggrund er vant til at tilpasse sig og nedtone det i deres liv, som adskiller sig fra det typiske danske. Også selv om der aldrig er nogen, som har bedt dem om at gøre det. De tror at det ikke vil blive taget godt imod.

I udviklingen af forestillinger gør vi også meget ud af at synliggøre kulturelle og religiøse forskelle mellem ”hvide etniske danskere” og ”brune anden etniske danskere”. Hvis vi lader som om at vi er ens, og gemmer vores forskelle af vejen, så vil vi jo altid have en overfladisk og uærlig kontakt med hinanden. Det er vigtigt at træne at turde vise, hvordan man er anderledes fra andre.

 

D-factor ved FO-Aarhus | Fredriksgade 78 b, 8000 Århus C  | Tlf.: 60662855